Robin Larsson lett a Nitro Rallycross bajnoka

A szezont záró triplán öt bajnokesélyes csapott össze. Robin Larsson megnyerte az utolsó futamot és ezzel a bajnokságot, Andreas Bakkerud lett második a 2022/23-as pontversenyben.

A március 17-19-i, Glen Helen Raceway-n tartott nagy finálé során három fordulót is rendeztek a Nitro RX-ben – így összesen tíz forduló alapján dőlt el a 2022/23-as bajnoki cím. Robin Larsson tekintélyes, 34 pontos előnnyel vezette a bajnokságot, de így is befogható volt: Andreas Bakkerud, Fraser McConnell, Oliver Eriksson és Travis Pastrana számított még esélyesnek rajta kívül.

Az első döntőt Bakkerud nyerte Los Angelesben, aztán Pastrana végzett az első helyen. Larsson nem állt dobogón ezen a két fordulón – ez korábban a szezonban csak egyszer fordult elő –, a záróverseny azonban övé lett: így Travis Pastrana után a svéd lett a sorozat második bajnoka, az elektromos korszak első nyertese. A 2014-es és 2019-es Supercar Európa-bajnoki cím után ez Larsson harmadik nagy sikere.

Bakkerud mindhárom fordulón dobogóra állt, az első mellett két harmadik helyet szerzett, ezzel ő lett az ezüstérmes a bajnokságban. McConnell kétszer is második pozícióban végzett, és dicséretre méltó Timo Scheider bemutatkozása, a Kris Meeke helyére beugró német legelső döntőjében a dobogó harmadik fokán végzett.

Related posts

Leave a Comment