A Kárai Motorsporttal indul Bakkerud a nyirádi Eb-n

Egy csapatban szerepel az ötszörös magyar ralikrosszbajnok Kárai Tamás és a háromszoros Európa-bajnok, világbajnoki ezüstérmes Andreas Bakkerud a szezonnyitón.

Bakkerud, aki pár hete fejezte be a Nitro Rallycross szezonját, melyet az elektromos osztály második helyén zárt, meglepő látogatást tett a Nyirád Racing Centerben, ahol a Kárai Motorsport Audi S1-esét tesztelte – így segítve a csapatot külső visszajelzéssel. Ez volt az első alkalom, hogy Kárai Tamáson kívül bárki vezette az autót.

A norvég és a magyar csapat azonban a tesztnap végére megállapodott, hogy ugyancsak Nyirádon versenyen is rajthoz állnak közösen: míg Kárai Tamás az új generációs Audit vezeti, addig Bakkerud az előző autóval vesz részt az RX1 kategóriában, ahol 2021-ben Európa-bajnoki címet szerzett.

„A Kárai Motorsport talán kicsi, családi csapat, de nagyon profi módon csinálják, és már évek óta az Európa-bajnokság élmezőnyében harcolnak” – mondta Bakkerud, dicsérve a csapat által végzett fejlesztőmunkát. „Jó az autó, a csapat és dinamika, minden megfelelőnek tűnik, ha pedig segíteni tudom Tamást, hogy közelebb kerüljön a dobogóhoz, akkor teljesíve lesz a küldetés. Érdekes lesz az is, milyen közel tudunk majd a korábban vb-n futott autókhoz kerülni, amelyekre milliókat költöttek az évek során.”

Bakkerud kiemelte, a megállapodás egyelőre csak Nyirádra szól április 29-30-án, de „meglátjuk majd, mi történik.”

Related posts

Leave a Comment