A legnépesebb kupasorozat

Második éve felügyeli az Astra Kupát promóterként Pallag-Bozsák Csaba és Kotán Kata: az első verseny mutatta, a mezőny szorosabb, mint a múltban volt, a létszám pedig már most felülmúlja a többi márkakupát, de további növekedés várható. Máriapócson több nem várt fordulat után Kailbach Gergely szerzett győzelmet a kategóriában.

„Második éve sikeresen működik az Astra Kupa” – mondta az AFM-nek Pallag-Bozsák Csaba. „Mi felügyeljük a bajnokságot, intézzük a szponzori ügyeket és támogatjuk a médiamegjelenést is. Az Off-road Bizottságnál sikerült kiharcolnunk, hogy a mi versenyzőink még többet lehessenek a pályán. 12 fővel már a hétvégén az Astra Kupa volt a legnépesebb a kupasorozatok közül, de ez a szám csak felfelé tart, a következő versenyre már 15-16 autónk lesz, ha pedig a létszám eléri a 15-öt, akkor kettő helyett már három elődöntőt tarthatunk. Máriapócson láthattuk, hogy összezárult a kupa mezőnye, nincsenek nagy különbségek, ezért igazi versenyt láttunk. Innentől csak előre.”

A nyitóhétvége a RabócsiRingen a meglepetések versenye volt. Meglepetésként érkezett az eső is, megkavarva a lapokat, de az eredményeket sem lehetett megjósolni. A 2022-es bajnok Panyik Dániel hiányzott, de fő ellenfele, ifj. Harsányi Zoltán, azaz Kisharsányi a kvalifikációs futamokon és az elődöntőben is diktálta a tempót, motorhiba miatt azonban a döntőben csak pálcát tudott dönteni. Az első előfutamot megnyerő Nagy Kamilla baleset miatt szállt ki a küzdelemből, Kotán Krisztián viszont mindössze második ralikrosszversenyén a dobogó harmadik fokára állt. Kapitány Dorottya második lett, a győzelmet pedig a tavaly még STC-ben szereplő Kailbach Gergely szerezte meg, egy bizonyítottan gyors versenyző, akit azonban részeredményei alapján mégsem vártak a döntő első helyére – azaz meglepetésgyőzelem született az Astra Kupa első hétvégéjén.

A cikk eredetileg az Autósport és Formula Magazinban jelent meg.

Related posts

Leave a Comment