Benyó és Korda Zsófia is győzött Kakucson

Kis létszámok jellemezték a nemzetközi kategóriákat a 2023-as szezon második versenyén: a SuperCarsban mindössze ketten indultak.

Miután Máriapócson még nyolc autó alkotta a SuperCars mezőnyét, a Kakucs Ringen megtörtént az, amitől a szezon előtt félni lehetett: csupán két autó nevezett a csúcskategóriába. Benyó Máté minden felvonást megnyert, így második idei győzelmét is megszerezte, a Mitsubishi Lancerrel futó új szereplőnek, Palotás Péternek a második hely jutott.

Még kisebb volt az érdeklődés két másik kategóriában, a Super1600-ban egyedül Kovács Sámuel, a SuperTouringCars -2000-be csupán Roman Castoral nevezett. Értelemszerűen mindketten maximális 23 ponttal távoztak, ami értékes lesz számukra a bajnokságban. A két versenyzőt együtt indították a kvalifikációs futamokon, ezeken rendre Castoral volt a gyorsabb.

Az STC +2000-ben már valódibb verseny volt, az öt résztevő közül Dóczi Bence és Vámosi Tibor nyert két-két előfutamot, a végén azonban újra nem jött ki a címvédőnek a lépés, Vámosi kiesett a döntőben, Dóczi nyert Bészi előtt. A hétfős STC +1600-ban Körmöczi Gergő a RabócsiRing után újfent nyerni tudott, annak ellenére, hogy az első két futamon kiesett, illetve nem állt rajthoz – a folytatásban három első helyet hozott. A Cross Car Kupában Lóránt Benjáminnak volt hibátlan hétvégéje, így ő szerezte a győzelmet a máriapócsi nyertes, Kovács Domonkos előtt.

Különleges eredmény született a Swift Hybrid RX Cupban, ahol két lány szerezte meg az első két helyet: Korda Zsófia nyert húga, Korda Réka előtt – ráadásul a futamsikereken is ők ketten osztoztak.

További győztesek: Széplaki Péter Soma (Magyar Kupa), Gáspár Csaba (MX5 Kupa), Pintér Zsombor (Hankook Racer Cup), Kisharsányi (Astra Kupa), Kaldenekker Norbert (Junior Kupa).

Fotó: Korda Racing

Related posts

Leave a Comment