S1600: Körmöczi kettőből kettő

2020-ban lépett kategóriát, de eddig nagyon megy Körmöczi Balázsnak a Super1600-ban: a Suzuki Swifttel a kakucsi és máriapócsi versenyeken is győzött.

„Az előfutamok sokkal jobban sikerültek, mint Kakucson, sikerült az összeset megnyernem. Lehel jobban rajtolt, de körökön mindig vertük. Így reménykedtem is benne, hogy sikerül a döntőt is megnyerni” – mondta a Szada Ring Racing versenyzője a RabócsiRingen. „A rajtnál nagyon jól elment, de aztán tudtam vele tartani a tempót, és a második körben be tudtam menni neki. Ő elment jokerre, én normál íven maradtam, és így sikerült behozni, nem is néztem hátra, csak előre!”

„Jó a csapat, jó a kocsi és jó vagyok én is!” – mondta egyszerűen arra a kérdésre, hogyan sikerült így kiemelkednie a kategóriából annak ellenére, hogy először versenyez az S1600-ban. A 18 éves pilóta pályaversenyzésben kezdte, a Swift Cup Europe-ban érte el első nagy eredményeit, de minden jel szerint, a ralikrosszban is sikerül letennie névjegyét.

Körmöczi mögött is kezd kirajzolódni a sorrend, két másik olyan versenyzővel, aki hozzá hasonlóan tavaly még az STC -1600-ban versenyzett. Kistuki Kakucson második, Máriapócson harmadik lett, Lackó Lehel pedig a RabócsiRingen volt a fő üldöző. A bajnokságban a 47 pontos Körmöczi mögött Kistukinak 39, Laczkónak 36 egysége van.

Related posts

Leave a Comment