Ez történt legutóbb Máriapócson

Az RX OB szezonzárójának helyszínén két hónappal ezelőtt, augusztusban tartottak már egy versenyt, a későn elindult évad második fordulóját. Visszatekintünk, mi történt legutóbb a RabócsiRingen.

Máriapócson kezdődött Kárai Tamás peches sorozata a SuperCarban: a címvédő a leggyorsabb volt az előfutamok során, majd fölényesen megnyerte saját elődöntőjét. A döntőben azonban beragadt a rajtnál és a teljes mezőny elhúzott mellette, így végül csak ötödikként ért célba. A favorit hiányában Csucsu szerezte szezonja első győzelmét, akit Mózer Attila üldözött a célba, míg a dobogó legalsó fokán Harsányi Zoltán állt.

A Super1600-ban Körmöczi Balázs duplázott, Kakucs után Máriapócson is győzni tudott újonc létére. A SuperTouringCars +2000-ben az azóta is minden döntőt megnyerő Koncseg Zoltán szerezte az elsőséget Vámosi Tibor előtt. Az STC -2000-ben Roman Castoral mondhatni szokásosan learatta a babérokat, -1600-ban viszont első sikerét érte el Makai György.

A Magyar Kupában a szezon során először indult Siebel Balázs, aki az első helyet is megszerezte Kailbach Gergely előtt, míg Körmöczi Gergő – aki szeptemberben Kakucson azóta először nyert – nagyot borult a döntőben. A Swift Hybrid RX Cupban Luigi érte el második győzelmét, ismét Turi Tamást verve meg, aki azóta már nem tagja a mezőnynek. A Hankook Racer Cup Kismarty-Lechner Gábor második sikerét hozta. Ő szintén nem szerepel már az ob-n, helyette a WTCR rajtrácsának résztvevője.

Összefoglaló videó az augusztusi máriapócsi történésekről:

Related posts

Leave a Comment