A Nürburgringen ér véget mindkét Európa-bajnokság

A novemberre kitűzött belga versenyhétvége lemondásával egyetlen forduló maradt csak a ralikrossz-világbajnokságból: Németország, a Nürburgring egy szokatlanul késői időpontban, december 12-13-án. Ezzel a döntéssel szinte borítékolható Johan Kristoffersson világbajnoki címe: csak három pontot kell szereznie hozzá, mivel a német verseny a hagyományos formátumban zajlik majd, egyetlen döntővel.

A spái döntés az ERX-re is rányomta bélyegét: a Supercar-Eb szezonzáróját Belgiumban tartották volna, márpedig három fordulóra szükség van, hogy hivatalosan kioszthassák az FIA Európa-bajnoki címet. Ezért az utolsó versenyt áthelyezték a Nürburgringre. Az Európa-bajnokságot Oliver Eriksson vezeti kettőből két győzelmével, Kárai Tamás hetedik az összetettben. Az állandó Eb-résztvevő audis mellett még három magyar adta le nevezését Spába, Luigi, Mózer Attila és Mózer Márk. Majd kiderül, ők elutaznak-e Németországba is.

A Super1600 eredetileg is a Nürburgringen ért volna véget: Marton Gergely a bajnokság második helyén áll, nyolc ponttal a barcelonai duplát megnyerő Jurij Belevszkij mögött, így esélyes az Európa-bajnoki címre. Az elektromos kategória, a Projekt E is szerepelni fog a Nürburgringen, már meg is erősítették, hogy Marcus Grönholm, akinek spái bemutatkozása meghiúsult, versenyezni fog a Ford Fiesta ERX-szel.

Related posts

Leave a Comment