15 év kihagyás után lett bajnok Répási

Hosszú-hosszú szünet után visszatért az autósportba és a SuperTouringCars -1600-at fölényesen megnyerte Répási Róbert: ötből három versenyen győzött, a maradék kettőn második és harmadik lett.

„Nem volt könnyű, 15 évet hagytunk ki az autósportban, így visszatérésként nagy öröm volt, hogy egyből elsők lennünk és év végén megnyertük a bajnokságot” ­– értékelte 2020-as évét Répási. „Úgy gondolom, ennek titka a csapat, az autó felkészítése, az összhang volt. Rövid évet zártunk, mindössze öt versennyel, nem lehetett mínuszolni, így mindenkinek technikai hibák nélkül kellett végigmennie az összes futamon ahhoz, hogy jó eredményt elérjen. Nálunk ez bejött.”

A versenyző a két kakucsi, valamint a szezonzáró máriapócsi versenyt nyerte meg, amely utóbbiról így beszélt győzelme után: „A pontot feltettük az i-re. Elég nagy előnnyel érkeztünk, tulajdonképpen végig kellett csak mennünk, (Czakó) Rolinak akkor volt még esélye, ha én kiesek, ő pedig nyer, mert 17 pont volt az előnyünk. Szóval örömautózás volt ez a nap.”

„A jövőt nézve ami biztos, hogy mindenképpen marad az autónk, a kategóriát viszont még meglátjuk. Valamelyik kétkerék-meghajtású kategória lesz belőle, valószínű, hogy Super 1.6 vagy STC 2000. Azt hallom jobbról-balról, hogy a mi kategóriánk kicsit elszéled, ezért népesebb mezőnyben folytatnánk” – tekintett ki a 2021-es szezonra.

SuperTouringCars -1600 eredménye

1.Répási RóbertSkoda Fabia119
2.Makai GyörgySuzuki Swift90
3.Czakó RolandHonda Civic78
4.Kovács LászlóHonda Civic61
5.Szabó CsabaSkoda Fabia50

Related posts

Leave a Comment