Zengős futam lesz a Hankook Racer Cup fődíja

Már beszámoltunk róla, hogy átalakul a HRC: a suzukis márkakupa, amely két éve a ralikrossz-ob része, a tehetségkutatást helyezi előtérbe, 12 és 22 év közötti versenyzők számára. A sorozatot Kismarty-Lechner Gábor szervezi, az egyik fő partner pedig a Zengő Motorsport, amely nem mindennapi fődíjat ajánlott fel.

„Zengő Zolival régóta beszélgetünk a fiatalok felkutatásáról és a tehetségnevelésről, amiben szerintem ő egy elég nagy mester. A beszélgetésnek végül az lett a vége, hogy úgy döntöttem, a saját márkakupa sorozatomat is az utánpótlás nevelés irányába fordítom el” – mondta a WTCR-ben Zengővel versenyző Kismarty-Lechner az Eurosport Hungarynek. „Ennek értelmében 2021-től 12 és 22 év közötti fiatalok indulhatnak csak a Hankook Racer Cup-ban. Ezzel saját magamat egyből ki is zártam, amit picit sajnálok, mert jó lenne ralikrosszban is bajnoki címet szerezni, de a fiatalok kedvéért ezt most kicsit félreteszem.”

Az érdeklődés kiemelkedő, mivel már decemberben elkelt a bajnokságban kiadó 14 hely. (A szervezőknek összesen 16 Suzuki Swift áll rendelkezésükre, melyekből kettő tartalék.) Számos jól ismert versenyző gyermeke indul köztük, akik ralikrosszoztak már, vagy teljes újoncok: Turán Frigyes lánya, Korda Erik és Botka Dávid lánya, Bagaméri László fia, Csuti László két fia, illetve Kovács Zoltán két fia.

A már említett nem mindennapi fődíj pedig egy verseny- vagy tesztlehetőség a Zengő Motorsporttal a gyorsasági szakágban: egyben egy esély, hogy a sorozat 2021-es bajnoka Michelisz Norbert nyomdokaiba lépjen.

„Mostanra összejött 14 olyan tehetséges fiatal, aki ebben a bajnokságban méri majd össze magát 2021-ben. Mivel Zengő Zoli számára mindig is fontos volt a tehetségkutatás, abban állapodtunk meg, hogy a bajnok egy TCR-autóval kap majd lehetőséget. Életkortól függően vagy egy OB/CEZ versenyhétvégét, vagy egy tesztlehetőséget. Ezt azért kellett kikötnünk, mert az Országos Bajnokság szabályzata megszabja, milyen életkorú versenyző indulhat egy ilyen autóval” – mondta Kismarty-Lechner.

Related posts

Leave a Comment