Bészi: Füstbe ment terv

Sok minden várt ebben az évben Szikszai Bélára, azaz Bészire, de a koronavírus és némi balszerencse végül gyakorlatilag az egész szezont romba döntötte – a pilóta nincs elkeseredve, ígéri, jövőre visszatér!

Szikszai Béla úgy tervezte a 2020-as idényt, hogy komplett szezont fut a ralikrosszban, emellett pedig külföldi raliversenyeken is rajthoz áll – a RallyLegend lett volna az egyik fő attrakció, de más futamok is szerepeltek a tervek között. Január végén még elmentek a Kovászna Ralira Romániába, ezt követően viszont minden elromlott…

„Kovásznáról nagyon jó érzésekkel tértünk haza, megbeszéltük Holló Barnával, hogy visszatérünk még oda, kiváló tapasztalatnak bizonyult. Nagy terveink voltak például egy egész éves ralikrossz-szerepléssel…” – mesélte Szikszai.

„A ralikrosszból azonban végül nem lett semmi, mert az egyik futam időpontja egybeesett a RallyLegenddel, amit semmiképp sem akartam kihagyni, így viszont felesleges lett volna elindulni a ralikrosszbajnokságban, mert mínuszolás nélkül úgysem lett volna év végi eredmény. Ezt elengedtük, majd a RallyLegend módosította az időpontját, de addigra lement már három futam a ralikrosszból…” – magyarázta a balszerencsés helyzetet a pilóta.

„A koronavírus aztán mindent felülírt, sorra maradtak el a versenyek, például a RallyLegend is, pedig azért nem mentünk itthon, mert úgy gondoltuk, hogy majd külföldön is lesznek futamok, ahol indulhatunk. Nem így lett, úgyhogy tesztelgettünk, illetve kunmadarasi versenyzéssel vigasztalódtunk. Végül elindultunk a Nyíregyháza Ralin, de szombaton a második szakaszig sem jutottunk, mert elment a töltés.”

Szikszai szeretne indulni a könyvleadásunk után megrendezésre kerülő Szilveszter Ralin, 2021-ben pedig szeretne visszatérni a ralikrosszba – teljes szezont tervez a körülményektől függetlenül, igaz, a RallyLegendet most sem szeretné kihagyni.

A cikk eredetileg az Autósport évkönyv 2020-ban jelent meg.

Related posts

Leave a Comment