A SuperCarsban indul a nagy visszatérő, Aschenbrenner György

A kétszeres abszolút magyar ralibajnok utoljára 2012-ben versenyzett, idén viszont újra felveszi a bukósisakot: a ralikrossz-ob csúcskategóriájában áll rajthoz, egy Audi S1 volánja mögött, a Therwoolin Motorsport neve alatt.

„Aki szereti az autósportot, annak nem kell bemutatni Asit” – olvasható a Kelet Autósport oldalán Szabó Róbert, a Therwoolin kereskedelmi igazgatójának nyilatkozata. „A rali egyik hazai legendája azonban most egy új szakágban próbálhatja ki magát, amelyben szerintem ugyanolyan sikeres lehet. Aschenbrenner György először a magyar, aztán nemzetközi rallycross versenyeken vehet részt, méghozzá egy Audi S1-es autóval. Csapatunkat tehát nagyszerű sportemberek alkotják, bízom benne, hogy a raliban és a rallycrossban is meghatározó szerepet tölt majd be a Therwoolin Motorsport.”

Aschenbrenner György korábban egyetlen ralikrosszfutamon indult, a 2010-es szezonnyitón, Máriapócson. 2010 és 2011 ralibajnokának tökéletes mérlege van, azt a versenyt ugyanis megnyerte a szakág két fenegyerekét, Harsányi Zoltánt és Kotán Pétert szorítva a dobogó alsóbb fokaira.

Related posts

Leave a Comment