34 crosskart, 0 Supercar az olasz bajnokságban

Néhány országban már elkezdődött a helyi ralikrosszbajnokság: közéjük tartozik Olaszország is, ahol áprilisban Maggiorában indult a szezon, zárt kapuk mögött. Különösen feltűnő, mennyire eltolódott a kategóriák közti súlypont: a Kart Cross osztály rendkívül népszerű, a hagyományos géposztályok létszáma alacsony, Supecar nincs is.

Nem kevesebb, mint 34-en álltak rajthoz a Kart Cross osztályban április 4-5-én Maggiorában, amely soha nem látott népszerűségnek örvendett – ráadásul izgalmas is volt, Marcello Gallo az utolsó körben előzött a győzelemért.

A hagyományos kategóriákban ehhez képest csekély érdeklődés volt. A ralikrossz csúcstechnikájának számító Supercarok nem is szerepeltek, a Super1600-ban és az STC MIN-ben öten-öten versenyeztek, az STC PLUS-ban pedig mindössze egy versenyző indult. Az STC MIN-ben az idehaza jól ismert Roman Castoral győzött Opel Astrájával, az S1600-ban pedig Nils Volland szerzett első helyet.

A versenynaptár nyolc fordulóból áll (amelyből négynek a helyszíne Maggiora), a következő helyszín Castelletto május 8-9-én. Felvételek a szezonnyitóról:

Related posts

Leave a Comment