Két autóval jön a Volland Racing Kakucsra

A nemzetközi ralikrossz egyik neves istállója, Rolf Volland csapata, amely sok szállal kötődik Magyarországhoz – gondoljunk Szabó Krisztián két Európa-bajnoki címére a formációval –, a Supercar és Super1600 kategóriában is jelen lesz.

A 11 fős Supercar mezőny indulói, Kárai Tamás, Luigi, Benyó Máté és a többiek egy új, várhatóan kemény ellenfelet kapnak Jurij Belevszkij személyében. A svájci színek alatt versenyző oroszt nem kell bemutatni annak, aki követi az Európa-bajnokság eseményeit. Belevszkij uralja a Super1600 kategóriát, abból az öt versenyből, amit 2020-ban és eddig 2021-ben tartottak, négyet ő nyert meg, így az idei Eb-cím várományosa. A Supercar azonban eddig ismeretlen terep volt számára: a Kakucs Ring lesz a bemutatkozása a legnagyobb kategóriában, a Volland Racing Audi S1-esével. Tapasztalatlansága ellenére azonban számolni kell vele.

A Super1600 hét nevezője között a csapat Audi A1-esével Nils Volland szerepel. Rolf Volland fia 2020 óta versenyez a ralikrosszban, a német idén az olasz bajnokság két versenyén tűnt fel, amelyeket megnyert, így Körmöczi Balázsék is komoly ellenfelet kapnak.

A szeptember 11-12-i kakucsi verseny nevezési listája itt érhető el.

Related posts

Leave a Comment