Hansenék uralják a szezont, Szabó Krisztián továbbra is harmadik a tabellán

Harmadszor is kettős győzelmet szerzett 2021-ben Timmy és Kevin Hansen. Előbbi előnye a Ralikrossz-világbajnokságon már 27 pont a harmadik helyezetthez – az ismét ötödikként végző Szabó Krisztiánhoz – képest.

Hiába volt Kevin és Timmy Hansen csak negyedik és ötödik a szombati nap végén Lohéacban, vasárnapra fordult a kocka: a testvérpár a köztes eredménylistán a harmadik-negyedik helyre kúszott fel (ezúttal már Timmyvel előrébb), megnyerték a két elődöntőt, aztán a döntőben 1-2-es eredményt értek el az idősebb testvér vezetésével. A Peugeot-k Barcelona és Höljes után a szezon harmadik versenyén is kisajátították az első és második pozíciót – kétszer Timmyvel, egyszer Kevinnel az első helyen –, a bajnokságban így már most jelentős az előnyük.

Hiába volt ismét a kvalifikáció leggyorsabbja Johan Kristoffersson – két első és két második hellyel a futamokon –, a háromszoros világbajnok ismét nagyon balszerencsés volt. Az elődöntőben ismét egy műszaki hiba szólt közbe, az Audi S1 lelassult a kardántengely meghibásodása miatt. A svéd így is megszerezte a harmadik helyet, de az EKS JC-nek a döntőig váltót is kellett cserélnie, amivel egyetlen perccel késték le a megadott határidőt, így Höljeshez hasonlóan Kristoffersson ismét nem jutott be a döntőbe.

Ott volt viszont a köztes eredménylistán hatodik, második elődöntőben második Szabó Krisztián, aki újabb ötödik helyezést szerzett a legjobb hat között. Az ezekkel az eredményekkel szerzett összesen 18 pontnak köszönhetően továbbra is harmadik a bajnokságban, egy ponttal Kristoffersson mögött.

A WRX állása három forduló után: 1. Timmy Hansen (Hansen Peugeot) 85 pont; 2. Kevin Hansen (Hansen Peugeot) 75 pont; 3. Szabó Krisztián (GRX Hyundai) 58 pont; 4. Johan Kristoffersson (EKS JC Audi) 57 pont; 5. Kevin Abbring (Unkorrupted Renault) 55 pont; 5. Niclas Grönholm (GRX Hyundai) 51 pont.

Az elődöntők és döntők összefoglalója:

Related posts

Leave a Comment