Kárai Tamás dobogós lett Franciaországban

Magyar siker a Ralikrossz Európa-bajnokságon: két évvel ezelőtti utolsó dobogója helyszínén az audis versenyző újra harmadik lett. Szabó Krisztián a WRX-ben ismét a döntőig jutott.

A lohéáci ralikrosszhétvége vasárnapján Kárai Tamás belelendült: a Q4-et második helyen zárta, így feljött az összesítés nyolcadik helyére, a második elődöntő harmadik helyével a döntőbe kvalifikált, ott pedig harmadik lett – két évvel előző dobogója után, melyet ugyanezen a pályán szerzett meg.

Az Euro RX1 döntőjét némi meglepetésre René Münnich nyerte, a második Dubourg lett, az első sorból induló Andreas Bakkerudnak csak negyedik hely jutott. Ami a kategória többi magyarját illeti, Mózer Attila 14. helyen végzett, Csucsu pedig 19. lett.

A világbajnokság mezőnyében Szabó Krisztián újabb ötödik helyet ért el. A döntőben megismétlődött az előző versenyhétvége eredménye: Lohéacban is Timmy Hansen győzött Kevin Hansen előtt, Johan Kristoffersson számára pedig újra elődöntőben ért véget a hétvége, vezette elődöntőjét, mikor műszaki hiba miatt lelassult Audija. Bár így is továbbjutó, harmadik helyen futott be, a döntőben nem állhatott rajthoz. A dobogó legalsó fokát Szabó Krisztián csapattársa, Niclas Grönholm szerezte meg.

Franciaországban az RX3 Európa-bajnokság is versenyzett, a WRX-hez hasonlóan harmadszor idén. A 16 éves Kobe Pauwels megszerezte első győzelmét, az eddig domináló csapattársat, Jurij Beleveszkijt megelőzve. Szíjj Zsolt a végelszámolás hetedik helyén végzett, az első elődöntőben épp lemaradt a továbbjutásról.

Related posts

Leave a Comment