Lohéac: Kristoffersson és Bakkerud vezet szombaton

Szabó Krisztián a WRX-ben hatodik, Kárai Tamás az Euro RX1-ben negyedik helyen áll az első két kvalifikációs futam alapján.

A WRX-szezon harmadik helyszínén, Franciaországban minden kategóriában két kvalifikációs futamot tartottak szombaton. A 10 fős vb-mezőnyben Niclas Grönholm nyerte a Q1-et Johan Kristoffersson előtt, a Q2-ben már a svéd volt a leggyorsabb a Höljesben is remeklő renault-s Kevin Abbringot és Grönholmot megelőzve. Az összesítésben így Kristoffersson vezet Grönholm és Abbring előtt, az első két versenyt kettős győzelemmel záró Hansen Peugeot-k a negyedik-ötödik helyen következnek, Kevin Hansen áll előrébb. Grönholm csapattársa, Szabó Krisztián ötödik és hatodik helyezést szerzett a két futamon, összesítésben a hatodik.

Az Euro RX1-ben uralta a napot a két ES Motorsport-os Skoda Fabia: Janis Baumanis és Andreas Bakkerud megnyerte a két felvonást, az összesítést utóbbi vezeti két helyi, Jean-Baptiste Dubourg és testvére, Andrea előtt. Mögöttük pedig Kárai Tamás következik a negyedik pozícióban (hatodik és negyedik futameredménnyel). A másik két magyar közül Mózer Attila kilencedik, a Q2-ben kieső Csucsu 20. helyen áll a köztes eredménylistán.

Az Euro RX3-ban papírformának megfelelően négy Volland Audi A1 áll az első négy helyen, és aligha meglepő Jurij Belevszkij vezető pozíciója, a svájci zászló alatt versenyző, idén verhetetlen pilóta mindkét futamot megnyerte. A 17 fős mezőnyben Szíjj Zsolt a hatodik pozícióban áll.

Részletes eredmények itt találhatók meg.

Related posts

Leave a Comment