Lanciával tér vissza Loeb a WRX-be

Két autósport-legendával lesz gazdagabb a Ralikrossz-világbajnokság 2023-as mezőnye. Sebastien Loeb az ikonikus B csoportos raliautót megidéző Lancia Delta Evo-e volánja mögé ül a szezonban.

A kilencszeres ralivilágbajnok az utóbbi években WRC-beugrásain, Dakaron és terepraliban, valamint Extreme-E-ben elért eredményeivel hívta fel magára a figyelmet (utóbbi szériában 2022-ben bajnok lett). A WRX-ben korábban, 2016 és 2018 közt töltött három szezont a Peugeot versenyzőjeként, két döntős győzelmet szerzett ezalatt.

Az azóta jelentősen átalakult, elektromossá vált világbajnokságba tér vissza Loeb 49 évesen: elmondása szerint a decemberi teszt győzte meg. A Special ONE Racing két Lanciájának egyikét vezeti – a másikba a csapattulajdonos és szintén rutinos vb-résztvevő Guerlain Chicherit ül, aki a 2022-es nürburgringi évadzárón debütált a retrókinézetű autóval. Az akkor még GCK Motorsport néven futó francia csapat kapott új nevet, Chicherit pedig idei célként egy győzelmet jelölt meg.

Loebbel és Chicherittel együtt a június 3-4-én Portugáliában induló vb-szezon öt résztvevője ismert. A Hansen Team a szokásos Timmy Hansen – Kevin Hansen duóval indul, Niclas Grönholm pedig változatlanul a CE Dealer Team versenyzője lesz.

Related posts

Leave a Comment