Mattias Ekström újra a WRX-ben – sportigazgatóként

A 2016-os világbajnok a széria alkalmazásába állt. Sportigazgató lesz a júniusban kezdődő szezonban a Rallycross Promoter csapatában.

A svéd a sokoldalú versenyzők egyik tökéletes példája, ralikrossz-világbajnok, kétszeres bajnok a DTM-ben, az elektromos ETCR első bajnoka, a Race of Champions négyszeres győztese (januárban 14 évvel a harmadik siker után nyert újra a versenyen), az Audi Dakar-csapatának tagja, Extreme-E korábbi indulója, több WRC-futam résztvevője. A Ralikrossz-világbajnokságra több alkalommal is visszatért versenyzőként, legutóbb 2021-ben egy hétvége erejére, de most új státuszban látjuk, a Rallycross Promoter sportigazgatójaként.

„A feladatom kicsit mindenből áll össze” – beszélt új pozíciójáról Ekström. „Sportigazgatóként én képviselem a Rallycross Promotert a világbajnoksághoz kapcsolódó minden sportszakmai ügyben, beleértve a formátumot, a kereskedelmi és szponzori kapcsolatokat, és szélesebb értelemben véve a teljes terméket. Szorosan együtt fogok működni a versenyzőkkel, csapatokkal, pályákkal, partnerekkel és az FIA-val, valamint természetesen Arne Dirksszel és a Rallycross Promoter csapatának többi tagjával.”

Related posts

Leave a Comment