Több évig marad a WRX-ben Klara Andersson

A világbajnokság első női dobogós helyezettje a ralikrosszban szokatlan többéves szerződést kapott tavalyi csapatától, a CE Dealer Teamtől.

Klara Andersson, a 2021-es svéd bajnok (2150 kategóriában) is bekerült a WRX első elektromos szezonjának rajtrácsára, a széria első állandói női szereplőjeként a PWR RX1e-vel. A kicsi, de erős nyolcfős mezőnyben megállta a helyét, tízből hatszor döntőben szerepelt, a portugál hétvége második napján pedig dobogóra állt, ezzel újabb rekordot állított fel. Az összetettben hetedik pozícióban végzett.

„Függetlenül attól, ki vagy, a bemutatkozó szezon egy FIA világbajnokságon tűzkeresztség, Klara pedig egy jelentősen tapasztaltabb versenyző módján kezelte, az év során lépéseket tett meg előre egyéni fejlődésében” – mondta a 23 éves svéd hölgynek többéves új szerződést ajánló csapatmenedzser Jussi Pinomäki .

Klara Andersson csapattársa a CE Dealer Teamnél 2023-ban is Niclas Grönholm, a tavalyi bajnoki harmadik helyezett lesz. Velük együtt hat induló ismert a rajtrácson: a Hansen csapatnál Timmy és Kevin Hansen, a Special ONE Racingnél a Lancia Deltával pedig a WRX-be visszatérő Sebastien Loeb és Guerlain Chicherit szerepel.

Related posts

Leave a Comment