A bajnok segítségével

A ralikrosszra összpontosít idén dr. Laczkó László csapata: ő maga és idősebb fia, Levente az Astra Kupában indulnak, a fiatalabb fiú, Lehel pedig a Super1600-ban szerepel, bajnoki esélyekkel. Rajtuk kívül a Diamond Racing kötelékébe tartozik két tehetséges junior, Csermely Móric és Zelenák Olivér is. Legutóbb, Ausztriában a termés két győzelem és egy második helyezés volt. A csapat munkáját nem akárki segíti: az örökös magyar bajnok, Kotán Péter.

A csapat számára a Super1600 kategóriában nagy a tét, hiszen Laczkó Lehel harcban van a bajnoki címért. Eddig minden döntőben dobogón végzett, Kakucson második, Máriapócson harmadik, Greinbachban pedig első helyezettként, így csupán hat pont a lemaradása a tabella második helyén. Mindez azzal az Opel Astrával, amely a mezőny egyik leggyengébb autója, de a háttérben már készül a jövő évi fegyver, az Opel Adam.

„Szinte csak erősebb autók vannak a mezőnyben, viszont Lehel nagyon stabil teljesítményt nyújt, amit az Opel Astrából ki lehet hozni, azt maximálisan ki is hozza. Amikor pedig eső van, mindig meggyőző fölénnyel szokott nyerni. Nyitott még a bajnokság, így minden erőnket arra összpontosítjuk, hogy megnyerjük” – mondta Laczkó László az AFM-nek. „Hatalmas segítséget nyújt Kotán Péter, aki mentorként több évtizedes tapasztalatát igyekszik átadni Lehelnek, emellett ő készíti fel az autót is. Peti vezetésével építettük át a mostani formájára, új, a kontaktoknak ellenállóbb karosszériát kapott a greinbachi versenyre. Köszönjük neki és fiainak a sok éjszakai műszakot, nagyon hálásak vagyunk a munkájáért!”

Az Astra divízióban és a Junior Kupában is jól alakul a csapat szezonja, ezekben a kategóriákban is a harmadik forduló jelentette az évad eddigi csúcsát: előbbi géposztályban Laczkó Levente második lett – idei első versenyén –, utóbbiban pedig Csermely Móric szerezte meg első győzelmét.

„Először versenyeztünk egy kategóriában, együtt Leventével, mivel korábban felváltva vezettük ugyanazt az autót. Az Astra divízió elődöntőjében egy-kettőben végeztünk, én lettem az első, ő a második. Sajnos végül a kettős dobogó nem jött össze a döntőben, mert engem kiforgattak, de Levente megszerezte a második helyet” – folytatta az idősebb Laczkó, aki szintén megjárta idén a dobogót, a kakucsi szezonnyitón lett harmadik. „Szót kell ejteni még a két fiatal pilótáról, Csermely Móricról és Zelenák Olivérről, akik hozzánk hasonlóan a GFS licenszével versenyeznek, az autójukat pedig mi szervizeljük. Móricnak nagyon eredményes hétvégéje volt, minden szakaszt megnyert a Junior Kupában. Sok ponttal tértünk haza Greinbachból.”

A cikk eredetileg az Autósport és Formula Magazinban jelent meg.

Fotó: Kotán Kristóf

Related posts

Leave a Comment