Bajnoki címért küzdött Nagy Kamilla

Futamgyőzelmet szerzett az Astra Kupában, majd a szezonzáróig vezette a pontversenyt a 19 éves versenyzőlány: Nyirádon azonban egy műszaki kizárás megfosztotta a végső siker esélyétől. A történtek ellenére a bajnokság második helyével is elégedett – nem számított rá, hogy harcban lesz a győztes pozícióért.

Megszokott tagja a ralikrosszos depónak Nagy Kamilla, hiszen évek óta versenyez a szakágban, mióta 2017-ben kiváltotta első teljes szezonos licenszét. Három évet a Junior Kupában töltött, majd kora miatt új szériát keresve az Astra Kupára váltott. Már első évében hamar felvette a ritmust, és több alkalommal dobogóra is állt, így az ötödik helyen végzett a bajnokságban. Második évében a pódium legfelső fokát is elérte Ausztriában, két további dobogót szerzett, és magát is meglepve a bajnoki címért állt harcban.

„A 2021-es évben továbbra is a tapasztalatszerzés volt a fő szempont, nem a bajnoki cím” – összegezte szezonját Kamilla. „Sok sikert értünk el a csapatommal és a családommal, Greinbachban pedig az áhított futamgyőzelem is összejött. Ennek ellenére mégis a máriapócsi esős előfutam maradt meg a legkedvesebb emlékként, ahol magam is nehezen hittem el, hogy több mint hét másodperc előnnyel nyertem. Úgy érzem, sokat léptem előre az idei évben, büszkeséggel tölt el, hogy az utolsó pillanatig harcban voltam a bajnoki címért, ebben a kemény, tapasztalt versenyzőkből álló mezőnyben.”

A nyirádi szezonzáróra tíz pont előnnyel érkezett a bajnokság élén, fő esélyesként. Szombaton még minden kedvezően alakult számára, két kemény előfutamot követően a második helyen állt. Ám az átfogó technikai vizsgálat során fény derült az Opel egy rejtett hiányosságára, így három versenytársával együtt véget ért számára a hétvége, és elveszítette esélyét a bajnoki cím megnyerésére.

„Nem örültem, hogy így fejeztem be az évet, de tiszteletben tartom a bírák döntését, jövőre pedig még nagyobb elszántsággal térek vissza! A bajnokságot a második helyen zártam, amivel teljesen elégedett vagyok. Nem gondolkozom a hosszú távú jövőn, kizárólag a következő szezonnal foglalkozom. Visszatérek az Astra Kupába, folytatom az utat, amit elterveztem, és újra megküzdök a bajnoki címért!” – tekintett már előre Nagy Kamilla.

A cikk eredetileg az Autósport évkönyv 2021-ben jelent meg.

Related posts

Leave a Comment