Minden versenyen az első hatban végzett ifj. Nedecki László

Hatványozottan nehezen kezdődött a szezon a Kis Vadkutya számára: nem elég, hogy kategóriát váltott, még egy vállműtétből is fel kellett épülnie. Annál jobban sikerült a folytatás, hiszen minden egyes versenyen a Hankook Racer Cup döntőjében szerepelt, és negyedik lett a végelszámolásban.

A Junior Kupát kinövő ifjabb Nedecki az utánpótlás-sorozattá váló Hankook Racer Cupban folytatta következő lépcsőfokként, ahol nem kevesebb, mint 14 tehetséges fiatal szerepelt hétvégéről hétvégére. Hamar bebizonyosodott azonban, hogy Kis Vadkutya a mezőny első harmadába tartozik, már Kakucson a döntőbe jutott, innentől pedig állandóan az első hat között szerepelt. Legjobb versenyén, a nyirádi szezonzárón kvalifikációs futamot és elődöntőt is nyert a kategóriában.

„Az év nagyon nehezen indult számomra, mivel egy komoly vállműtéten estem át. Két titáncsavart kaptam erősítésként, így amikor a többiek már az új autót tesztelték, én sajnos még gyógytornára jártam. A szezon kezdetekor még nem volt biztos, hogy egyáltalán kocsiba tudok ülni” – idézte fel a rögös kezdetet a Kis Vadkutya.

„Nagyon örülök, hogy minden döntő futamban részt tudtam venni, de sajnos a technika és a szerencse közbeszólt, így a dobogóra nem sikerült felállnom, a negyedik, ötödik és hatodik hely valamelyikét szereztem minden versenyen. Összességében jónak érzem az évet, hiszen a szezon kezdetekor nem is gondoltam, hogy minden döntőben szerepelni fogok, és ilyen jó eredményt érek el a bajnokságban az új autóval. A következő évemben is a Hankook Racer Cupban folytatom tovább, szeretnék még minél többet tanulni, tapasztalni, hogy egyre jobb pilóta legyek” – összegezte az évét ifj. Nedecki László.

A szezon egyik versenyén, Máriapócson pünkösdkor két Vadkutya is volt a ralikrosszos mezőnyben, hiszen az idősebb Nedecki László szintén rajthoz állt. A tapasztalt raliversenyző a Swift Hybrid RX Cup mezőnyében az ötödik helyen végzett, de szombati harmadik pozíciója bizonyította: navigátor nélkül is el tud vezetni egy versenyautót.

A cikk eredetileg az Autósport évkönyv 2021-ben jelent meg.

Related posts

Leave a Comment