Extreme-E: Kristofferssonék ott folytatták, ahol abbahagyták

Már a február 19-20-i hétvégén elkezdődött az Extreme-E második szezonja. A 2021-es bajnok, Johan Kristoffersson új csapattársával, Mikaela Ahlin-Kottulinskyval győzelmet szerzett a Szaúd-arábiai Neomban.

A Lewis Hamilton által alapított X44 gárdája volt a leggyorsabb a kvalifikációk során – ezzel a tekintetben továbbra is veretlen a Sebastien Loeb, Cristina Gutierrez duó! –, a vasárnapi fináléban azonban már a címvédő Rosberg X Racing diadalmaskodott, miután Johan Kristoffersson nagyszerű hajrával levadászta az ellenfeleket. A Kristoffersson, Kottulinsky páros mögött ráadásul nem is Loebék végeztek, hanem a Carlos Sainz, Laia Sanz kettős, így az X44 a harmadik helyre szorult a döntőben.

A finálé krónikájához tartozik, hogy egy ízben piros zászlóval is meg kellett szakítani, mivel a sorozathoz most csatlakozó McLaren XE autója fejre állt Tanner Fousttal a volánnál.

A JBXE-vel versenyző Kevin Hansen a Crazy Race során balesetet szenvedett és megsérült, ezért az éjszakát kórházban kellett töltenie. Pontos sérüléséről nincsen információ.

Related posts

Leave a Comment