WRX: Megérkezett a csapatbajnok elektromos autója

Bemutatkozott a Team Hansen RX1e modellje, amely a korábbi éveket követve a Peugeot 208-on alapul. A felállás is változatlan: Timmy és Kevin Hansen alkotják a 2022-es pilótapárost.

Az egyéni világbajnoki címet pontazonossággal Johan Kristoffersson nyerte meg 2021-ben, de a győzelmek száma miatt második helyre szoruló Timmy Hansen csapata, a Team Hansen lett a csapatbajnok, harmadszor 2015 és 2019 után.

A 14-szeres Európa-bajnok Kenneth Hansen istállója csütörtökön bemutatta 2022-es versenygépét, egyben bejelentette, hogy sokéves megállapodást kötött a WRX-szel a sorozatban való szereplésre. A csapat két autót indít 2022-ben, melyek a jól ismert Peugeot 208-on alapulnak – a szokásos Red Bull-szponzorációval –, a felszín alatt a Kreisel Electric 500 kW teljesítményű hajtásával. A versenyzőpáros a 2019-es világbajnok Timmy Hansen és öccse, Kevin Hansen lesz.

„Hatalmas befektetés ez részünkről az FIA Ralikrossz-világbajnokságon, mivel a terv sok évre szól: ez a legnagyobb dolog, amibe valaha belevágtunk” – mondta a csapatfőnök Kenneth Hansen. „Nagyon új és izgalmas valamennyiünk számára, kicsit olyan érzés, mint amikor először szálltunk be a négykerékhajtású ralikrosszba 1993-ban. Akkor még nem tudtunk sok mindent, és az elektromos technológiára való váltással is a nulláról indulunk.”

A Hansen az ötödik csapat, amelynek részvétele ismert 2022-ben: a korábbi hírek szerint 14 autós rajtráccsal kell számolni, ennyi RX1e kitet adott el a Kreisel Electric. Visszatér a Kristoffersson Motorsport három Volkswagen Polóval, jelen lesz a Münnich, ESmotorsport és GCK csapat is két versenyzővel. Utóbbi az egyetlen a Hansenen kívül, amely megmutatta elektromos autóját, a retró Lancia Delta Evo-e-t. Pilótafronton pedig egyetlen nevet erősítettek meg a két Hansen mellett: Kristoffersson a családi csapatban indul az ötödik vb-címért.

Related posts

Leave a Comment