Családi ügy: Bütösi Zsolt és Balázs folytatta a ralikrosszt

Maradtak a megszokott kategóriák: az apa, Zsolt három versenyen vett részt a Super1600-ban, a fiú, Balázs pedig a Junior Kupában nevelkedett tovább, de balszerencsés éve volt, amely során az autót is újjá kellett építeni.

Bütösi Zsolt a váltófejlesztésen átesett Citroen DS3-mal állt az S1600 kategória rajtrácsára. Az acélos mezőnyben nem volt könnyű boldogulni, de a három verseny, amelyen elindult, tartogatott emlékezetes pillanatokat: Kakucson előfutamot nyert, Máriapócson pedig vezette az esőáztatta döntőt.

„Erősödött a mezőny, érkeztek új versenyzők topautókkal, és ott voltak a szokásosak is, akik addig sem voltak gyengék. De nem is a vérre menő csata volt a fő a számunkra, hanem az, hogy ott legyünk, autózzunk. Máriapócson bent voltam a döntőben, az esőben sikerült az ötödik helyről elfordulni az elsőként, utána viszont megvakultam, mert bepárásodott a szélvédő, így elúszott a jó végeredmény” – összegezte saját, rövidke ralikrosszos szezonját a Super1600 hatodik helyén végző Bütösi.

Bütösi Balázsra is rájárt a rúd a Junior Kupában, rémévé vált a hetedik hely: rendszerint ebben a pozícióban értékelték. A kakucsi döntőben még negyedik lett, a későbbiekben azonban mindig történt kontakt az elődöntőben, aminek áldozatául esett. Különösen fájdalmas volt a máriapócsi ütközés, amely után újjá kellett építeni a Suzukiját.

„A tempója megvolt minden versenyen, de a szerencse hiányzott. Úgy gondolom, hogy végig a döntőbe kellett volna kerülnie, ha pedig végig döntős, akkor a pontok is úgy jönnek ki, hogy az első ötben végez a tizedik hely helyett, ebben biztos vagyok” – mondta el a tiszaújvárosi versenyző fiáról, aki végül öt versenyen állt rajthoz: egy fordulón az újjáépítés miatt nem tudott részt venni. Egy verseny pedig azért maradt ki, mert apa és fia a Kazincbarcika Ralin indult Zsigulival, ahol Balázs navigátorként esett át a tűzkeresztségen.

„Jövőre is támadunk, ugyanígy a Super1600-ban és Juniorban, de már elkezdtük előkészíteni Balázs továbblépését. Hogy milyen autó és melyik kategória, az egyelőre titok, de megvannak már a tervek” – mondta sejtelmesen a folytatásról Bütösi Zsolt.

Related posts

Leave a Comment