Klara Andersson: Az első női világbajnok akarok lenni

A 22 éves hölgyversenyző 2021-ben svéd bajnoki címet nyert és bemutatkozott az RX2e-ben, ahol Spában dobogóközelbe került, a Nürburgringen pedig kvalifikációs futamon győzött. Pályája meredeken ível felfelé, az idei szezonra az Extreme-E-ben is ülést kapott – nagy álmokat dédelget a ralikrosszban.

„A célom, hogy az első női ralikrossz-világbajnok legyek. A motorsport az életem szenvedélye, ameddig csak tudok, részese akarok lenni” – mondta Andersson a WRX hivatalos oldalának. „Az egyik dolog, amit szeretek benne, éppen az, hogy a kevés sportok egyike, ahol a férfiak és nők egyenlő feltételek mellett versenyezhetnek. Ez azt jelenti, hogy a legeslegjobbakkal kell megküzdened, nemtől függetlenül. Szeretnék még több nőt látni, aki a kormánykerék mögött fedezi fel ezt a hihetetlen sportot!”

Az Andersson család vérében van az autóversenyzés: Klara nővére, Magda Andersson Európa-bajnoki futamgyőztes és összetett második volt a TouringCar kategóriában. Klara sikeres gokartos időszakot követően öt szezont kihagyott, mielőtt visszatért a versenyzéshez, már a ralikrosszban, ahol 2021-ben svéd bajnokságot nyert egy BMW-vel, első nekifutásra a felnőttek között.

„A családom harmadik generációja versenyez az autósportban – anyu és apu egy ralikrosszversenyen találkoztak 1992-ben! Ez azt jelenti, hogy egészen természetes volt számomra, hogy gokartba ültettek hétéves koromban, rögtön beleszerettem a sebesség érzésébe.”

„Szeretem a ralikrossz intenzív és kiszámíthatatlan természetét. Ebben a sportban gyorsnak, eszesnek, technikásnak és vakmerőnek kell lenni versenyzőként. Kislánykorom óta ralikrosszban akartam versenyezni, 22 évesen címvédő svéd bajnoknak lenni olyasvalami, amire rendkívül büszke vagyok. Szintén emlékezetes, hogy világbajnoki hétvégén is bemutatkozhattam Spában. Sok minden történik jelenleg a motorsportban, mint a villamosítás és új bajnokságok indulása. Rettentő izgatott vagyok a jövő miatt!” – mondta Andersson, akit várhatóan jó pár nemzetközi ralikrosszversenyen látunk majd 2022-ben.

Related posts

Leave a Comment