Ferjáncz András: Két-három nemzetközi és két-három magyar verseny a terv

2021-ben Ferjáncz Andrásnak nem volt szerencséje a Ford Fiesta Super 1600 motorjával, nem teljesen úgy alakult a ralikrossz-szezon, ahogy azt eltervezte. A TMC Rallysport többi versenyautójával sikerült mennie, tesztelte azokat, és segítette csapattársai versenyzését, gyűjtötte a kilométereket. 

„Alapvetően sok technikai problémám volt, ezért a csapat teljesen átépíti most a versenyautóm motorját. Ez roppant fontos, hiszen 2022-ben a legeslegfontosabb verseny számomra a Nyirádon megrendezésre kerülő Ralikrossz Európa-bajnokság futama. Nagyon örülök, hogy hála istennek itt Magyarországon ilyen Eb-futam is lesz végre, ez nem kérdés, hogy ott mindenféleképpen rajthoz szeretnék állni. Ezután majd attól függ minden, hogy miként alakul az év, még szeretnék egy-két Eb-futamon elindulni külföldön, és a költségvetésem maradék részéből itthon versenyezni.

Ki szeretném próbálni Monorierdőt majd, ezenkívül Máriapócson és Nyirádon fogok még elrajtolni. Ez az 5-6 verseny van terveimben, 2-3 nemzetközi és 2-3 magyar, attól függően, hogy alakul a szerencsém.

Marad a Ford Fiesta Super 1600, de a motorrevízió, az átalakítások új lendületet adnak majd a paripának. Tavaly sokat betegeskedett a régi konstrukció, ezért úgy döntöttünk, hogy most már az alap problémát kell kiküszöbölnünk Takács Norbi „Tuki” és Szabó Jani bácsi segítségével. Szeretnék csak a versenyzésre koncentrálni idén, a technikai hibák nélkül. Fejlesztünk folyamatosan, így reménykedem benne, hogy a középmezőnyben tudok végezni majd egy kis bátorsággal és szerencsével pluszban megtoldva. Az Eb-s komputer rajtprogram nélküli, így az itthoni futamokon ez hátrányt jelent, de az Eb-n mindenki csak így mehet, ezért effektíve csak az dönt, ki kapja el jobb ritmusban a rajtot, és persze ezután milyen ügyesen megy. Ismét bizonyítani szeretnék. Többi versenyen a csapatot segítem, Bölcskey Zsolti barátomnak szpotterezek, illetve bármire szükség van, ott vagyok maximálisan mellette. Versenyző társaimmal: Danival, KisTukival és a csapattal is nagyon gyümölcsöző, jó hangulatú, de komoly összhangban dolgozunk, versenyzünk. Motiváljuk és segítjük egymást. Szeretnénk minél többször dobogón állni, és eredményes évet zárni a bajnokságban.” 

Related posts

Leave a Comment