Visszatér a TitansRX – Nyiráddal

Az egységes autókkal futó széria, elsősorban Ausztriában versenyez 2022-ben, de az első versenyt Csehországban, az utolsót Magyarországon tartják.

Az amerikai Global Rallycross utódjának tekinthető TitansRX utoljára 2019-ben tündökölt teljes pompájában: ekkor tartották a széria első és egyetlen nemzetközi szezonját. A bajnoki címet Kevin Hansen nyerte meg, a Nyirádon is szereplő mezőnynek pedig magyar tagja volt Lukács Kornél „Csucsu” személyében, aki hatodik lett a bajnokságban.

A koronavírus keresztülhúzta a szériát szervező Max Pucher terveit, így 2020-ban és 2021-ben csak Ausztriában, Fuglauban tartottak futamokat a Pantera RX6-ok számára. Most viszont a TitansRX újra életjelet adott magáról: 2022-ben öt fordulóból álló versenynaptárt raktak össze.

Bár a sorozat a TitansRX Series Austria nevet viseli, győztese pedig osztrák bajnoknak lesz, a versenyeket három országban tartják: a szezonnyitó Sedlčany Csehországban, az ausztriai trió, Fuglau, Greinbach és Melk után pedig Nyirád zárja az évadot szeptember 25-én – azaz a CEZ hétvégéjén fogja színesíteni a programot.

A Pantera RX6 bérleti díja 8000 euró plusz áfa egy versenyre – ezért teljeskörű, „Arrive&Drive” kiszolgálás jár az MJP Promotionstől.

Related posts

Leave a Comment