Módosították a WRX versenynaptárát

A Rallycross Promoter GmbH módosított versenynaptárt adott ki, melyet jóváhagyott a Motorsport Világtanács – olvasható a WRX hivatalos oldalán. Ezt átböngészve három fontos különbséget találunk a korábban ismert verzióhoz képest.

Először is, a világbajnokságot nyitó július 2-3-i svédországi versenyhétvége mellé a „szezonindító esemény” megjegyzés került – ezt nem fejtik ki, de arra utalhat, hogy Höljesben csak a két Európa-bajnokság és RX2e versenyez, az elektromos RX1e modellek pedig egy show keretében mutatkoznak meg a közönségnek – a jelek szerint nem lesz versenykész állapotban az összes autó időre, így a Nürburgringre halasztották a vb tényleges szezonnyitóját. A közlemény szerint Riga, Montalegre és Spa lesz az a három pálya, ahol dupla fordulót tartanak.

A szezonzárót Dél-Afrikában tartották volna novemberben, de a helyszín és dátum eltűnt, helyette egy kérdőjeles mező szerepel a WRX-naptár utolsó helyén. A harmadik különbségként még egy verseny vált kámforrá: június 18-19-én helyszín nélküli időpont szerepelt az Európa-bajnokságok naptárában – Nyirádhoz hasonlóan ezen a pályán is csak az RX1 és RX3 Eb versenyzett volna. Ez az időpont azonban kikerült a naptárból, helyette az összkerekesek szerepelnek Hellben is, az elsőkerekesek szezonja pedig hat helyett öt fordulóból áll.

A Ralikrossz-világbajnokság és Európa-bajnokság 2022-es módosított versenynaptára:

MagyarországNyirádmájus 21-22. RX1 RX3
SvédországHöljesjúlius 2-3.WRX*RX1RX2RX3
NémetországNürburgringjúlius 30-31.WRX RX2RX3
NorvégiaHellaugusztus 13-14.WRXRX1RX2RX3
LettországRigaszeptember 3-4.WRXRX1RX2 
PortugáliaMontalegreszeptember 17-18.WRXRX1 RX3
BelgiumSpa-Francorchampsoktóber 8-9.WRXRX1RX2 
???WRX   

Related posts

Leave a Comment