Vass Zoltán: Az egész éves szereplést elengedtük

Egy fontos hiányzója lesz a 2022-es magyar bajnoki szezonnak. Vass Zoltán tíz éven keresztül volt a SuperCars mezőny alapembere, idén azonban legfeljebb néhány versenyen láthatjuk őt és testvérét, Vass Csabát.

„Már 2019 óta lóg a levegőben, hogy pihenünk egyet, nem megyünk, és most eljött ennek az ideje, kicsit máshova helyezzük az eddig versenyzésre fordított szabadidőnket, az egész éves szereplést elengedtük” – tudtuk meg Vass Zolitól. Hozzátette, bizonyos versenyeken való szereplésre van esély:

„De megvan a két autó, az Audi és a Skoda, átpingáltuk őket egyszerű fehér színre, maradt tavalyról egy kis gumi és benzin, és ha meglesz hozzá a kedv, idő és pénz, akkor a testvéremmel, Csabával együtt ott lehetünk pár futamon, például az első máriapócsin. Ez sem teljesen biztos, valószínűleg az utolsó héten dől el” – folytatta a versenyző. Azóta megjelent az április 16-17-i szezonnyitó nevezési listája, amelyen a két Vass neve is rajta van, egyesületként a Kárai Motorsporttal.

A SuperCarsban számos dobogós eredményt és bajnoki harmadik helyet is szerző versenyzőtől megkérdeztük, melyik versenyeken indulna szívesen, ha a körülmények úgy alakulnának.

„Nekem Nyirád a szívem csücske, viszont az autó azt sínyli meg legjobban, a vörös kavicsos talaj elhordja az autó futóművét és más részeit. Most Máriapócs van reflektorfényben, ha valamikor, akkor most szeretnék menni, mivel fél éve nem ültem versenyautóban, ez a futam pedig lecsendesítene kis időre. Testvérem kifejezetten szereti Pócsot, de teljesen bizonytalan, hol mehetünk majd. A Skoda revízió alatt van, az kicsit több versenyt tud menni, az Audi motorjában, hajtásláncában pár verseny maradt még, mielőtt nagy revízióra lenne szükség” – árulta el Vass Zoltán.

Related posts

Leave a Comment