Az Euro RX1-ben indul az EKS

Nívós csapat áll rajthoz a Ralikrossz Európa-bajnokságon, Mattias Ekström ismét önálló utakra lépő istállója Enzo Idét nevezte be a sorozatba. A csapatfőnök szerint a belga a bajnoki címre is pályázhat.

Nemrég beszámoltunk róla, hogy a Johan Kristofferssonal 2021-es világbajnoki címet megnyerő EKS JC csapat különválik az új szezonban. A Mattias Ekström nevével fémjelzett EKS egy egészen új kihívásba vág bele: a Cupra partnere lesz az ETCR elektromos túraautó-sorozatban, gyakorlatilag a Zengő Motorsport helyét átvéve.

Lesz azonban ralikrosszos projektjük is, az Európa-bajnokságon biztosan: Enzo Ide vezeti a csapat Audi S1-esét. A belga pilóta Kristoffersson csapattársaként szerényebb eredményeket ért el tavaly a világbajnokságon – legjobbja negyedik helyezés volt Höljesben –, de Ekström szerint az Eb-n az első helyet is célba veheti: „Itt az EKS-nél mindig dobogós helyekre és bajnoki címekre törünk, és úgy vélem, Enzo készen áll rá idén” – mondta a 2016-os világbajnok. Ide korábban pályaversenyző volt, éppen 2016-ban a Blancpain GT Series Sprint Cupot nyerte meg a WRT-vel.

Végül egy érdekesség: mikor volt utoljára, hogy az EKS saját csapatot indított az Európa-bajnokságon? 2018-ban, az utolsó két versenyen, mikor Szabó Krisztián indult Ekströmék Audijával a Supercarban.

Related posts

Leave a Comment