Sztár a Nitro RX-ben: Jenson Button indul a szériában

A 2022/23-as szezonban Észak-Amerika mellett már Európában és a Közel-Keleten is versenyző, elektromossá váló sorozat egy igazi húzónévvel gyarapszik: a 2009-es Formula-1-es világbajnok, Jenson Button a Xite Energy Racinggel versenyez.

Button csapattársa az istálló alapítója, Oliver Bennett lesz – ők ketten az első versenyzők, akik szereplése biztossá vált a júniusban induló, tízfordulós szezonban. Az F1-es világbajnok, akinek édesapja, John Button ralikrosszversenyző volt, kacérkodott már a szakággal, 2017-ben az Olsbergs MSE Honda Civicjét tesztelte, de most először fog indulni RX-viadalon.

„Igazi kapcsolat van a ralikrossz és a családom között, apám a 70-es, 80-as évek végén Volkswagen Beetle-lel, aztán Volkswagen Golffal versenyzett, a YouTube-on találni is róla videókat, ahogy Lydden Hillen megy, miközben Murray Walker kommentál” – mondta Button, akinek szezonja éppen a legendás angol pályán fog indulni.

„Szeretnék a nyomdokába lépni, az nagyon különleges lenne. Szerettem nézni a versenyeit, emlékszem, mennyire hangos volt. Ez most már nem lesz gond, az FC1-X nem zajos, szuper, hogy a gyerekek füldugó nélkül is eljöhetnek nézni minket! A ralikrossz ég és föld a Formula-1-hez képest, de ezért szeretem. 17 év után amiatt hagytam ott az F1-et, mert valami újat akartam kipróbálni. Ez is az új kihívásokról szól. Autóversenyző vagyok, nem Formula-1-es pilóta, ezért a kihívások számítanak nekem. Úgy érzem, a Formula-1-ben elértem, amit el akartam érni, és jó új dolgokat kipróbálni” – mondta Jenson Button.

Related posts

Leave a Comment