Bütösi Balázs: Top 3-as köridők

Döcögősen indult az ifjabb Bütösi ötödik szezonja a Junior Kupában: ő maga is elismerte, a hosszú kihagyás után Máriapócson nem volt elég összeszedett. Monorierdőn a tempóra nem lehetett panasz, viszont egy rejtélyes technikai probléma megfosztotta a jó eredménytől.

A tervek szerint az idei lesz a 15 éves Bütösi Balázs utolsó szezonja a juniorok között, vagy jövőre, vagy akár már az év utolsó versenyein magasabb kategóriába léphet. Az elképzelés szép eredménnyel búcsúzni a nevelőszériától, ennek fényében a szezonkezdet nem mondható ideálisnak: a RabócsiRingről kilencedik, az M-Ringről nyolcadik hellyel távozott a Tiszaújvárosi ASE ifjú ralikrosszosa, holott utóbbi versenyen akár egy dobogós pozíció is a pakliban lehetett volna.

„Beismerte, hogy egyértelműen az ő hibájából alakult rosszul az első verseny” – értékelte Balázs szezonkezdetét az édesapa, Bütösi Zsolt. „Egyszerűen nem tudott ráhangolódni a hétvégére, nem sikerültek a rajtok, ráadásul egy kérdőjeles büntetés miatt a tabella végére került, a második-harmadik előfutamon leghátulról kellett rajtolnia. Sokkal többet tudott volna, ha minden stimmel. Az M-Ringen nagyon jó köridőket futott, amelyek alapján az első háromba beférhetett volna, de miután bemelegedett az autó, a harmadik körtől fogva, amikor padlót kellett nyomnia, befulladt a motor.  Végigszereltük az egész hétvégét, az AC pumpától az üzemanyagszűrőig kicseréltünk mindent, mert a belső kamera alapján üzemanyagellátási gondra gyanakodtunk, de nem jöttünk rá, mi okozza a hibát. Az első két verseny alapján nem állunk valami fényesen, de két mínuszolásra lesz lehetőség ebben az évben, szóval nem veszett még el semmi.”

Az idősebb Bütösi mindkét versenyen fiát figyelte a pályaszélről, nem nevezett szokásos kategóriájába, a Super1600-ba. Sőt, a családfő árulja az elsőkerekes Citroen DS3-at, így az ő idei tervei egyelőre nem alakultak ki. Annyi bizonyos, hogy a Kazincbarcika Ralin a meghívásos All Star kategóriában rajthoz áll majd – Balázs navigálásával, akárcsak tavaly –, ralikrosszban viszont még bármi történhet, akár a tulajdonában levő kupás Opel Astrával is versenyezhet. A nagy álomról sem mondott le, hogy egyszer a SuperCarsban méresse meg magát. Egyelőre azonban fia előrelépésére összpontosít.

Related posts

Leave a Comment