Benyó Máté nyerte az év utolsó versenyét Kakucson

A bajnoki címek többsége korábban már eldőlt, ezért kisebb mezőnyök jellemezték a kategóriákat az átépített Kakucs Ringen – de a csatákra nem lehetett panasz.

A SuperCarsban négyfős létszám alakult ki, a három szokásos résztvevő, Kárai Tamás, Benyó Máté és Koncseg Zoltán mellett egy bemutatkozó versenyző, Lencse Zoltán szerepelt, aki Antal István Mitsubishi Coltjába ült. A 2022-es ob-címet már bebiztosító Kárai mind a négy előfutamot behúzta, Benyónak a második helyezések jutottak. A fiatal pilóta második hétvégéjén a Peugeot 208-cal azonban harcias kedvében volt a döntőben.

A rajtnál megtámadta Kárait, és bár akkor kénytelen volt levágni a pályát, épp elkerülve a gumibálákat, nem sokkal később átvette az első helyezést, melyet nem engedett ki a kezéből. Benyó szezonja második győzelmét szerezte, és jelezte, 2023-ban számolni kell vele. A második helyezett Kárai fölényes éve során egyetlen alkalommal nem elsőként futott be a döntőben (a máriapócsi győzelmet utólag vették el tőle Benyó javára). Az utolsó dobogós helyet Koncseg szerezte, a három versenyző ebben a sorrendben zárta a pontversenyt is.

A Super1600-ban volt egy meglepő induló, a bajnoki címet már megnyert Laczkó Lehel Opel Astráját ezúttal mentora, az örökös bajnok Kotán Péter vezette. A csupán háromfős kategóriát összevonták a SuperTouringCars -2000-rel, ahol Roman Castoral volt az egyedüli nevező. A közös előfutamokon a cseh végig gyorsabb időket autózott a S1600-as autóknál. Döntőt különbontva tartottak: Castoral magányos körözése nem volt a vasárnap legnagyobb attrakciója, a Super1600 azonban látványos finálét hozott. Kotán a rajtnál átvette a vezetést a pole-pozíciós Kovács Sámueltől, de korábban teljesített jokerével utóbbi szerezte első győzelmét a géposztályban.

Laczkóhoz hasonlóan egyik SuperTouringCars kategória bajnoka sem indult Kakucson, a -2000-ből Ficza Ferenc, a +2000-ből Vámosi Tibor, a -1600-ból Pallag-Bozsák Csaba hiányzott. A legnagyobbak között Gabay Zion teljesített kifogástalan hétvégét első hellyel minden szakaszban, Nagy Róbert a kiugrásért kapott dupla jokerrel is második lett. A -1600-ban a bemutatkozó versenyén rajtelsőséget szerző Fekete Gergő műszaki hibával esett ki a döntőben, a tavalyi bajnok, Körmöczi Gergő pedig erre az egy versenyre visszatért korábbi Skoda Feliciájával és megszerezte a győzelmet.

További győztesek: Hogyor József (Magyar Kupa -1600), Szabó Csanád (Magyar Kupa -1400), Körmöczi Ákos (Swift Hybrid RX Cup), Herczeg Tamás (MX5 Kupa), Kaczor Levente (Hankook Racer Cup), Stadler Mihály (Astra Kupa), Kelő Gere Ádám (Junior Kupa).

Fotó: Korda Racing, Sári Péter

Related posts

Leave a Comment