Volt F1-es és motoros világbajnok is lesz az RX2e-ben Barcelonában

A spanyol WRX-hétvégén tartják az elektromos kísérőszéria, az RX2e szezonzáróját. Két neves versenyző is indul vendégszereplőként a kategóriában: Nick Heidfeld és Carlos Checa. Mindketten először kóstolnak bele a ralikrosszba.

A két sztárt senkinek sem kell bemutatni: a Formula-1-ben több mint egy évtizedet lehúzó Nick Heidfeld 13-szor állt dobogóra a kategóriában, legtöbbször a BMW versenyzőjeként, és elektromos versenysorozatban is van tapasztalata: négy szezont töltött a Formula-E-ben. A 45 éves versenyző nem vonult vissza hivatalosan, de 2018 óta nem szerepelt nagyobb szériában.

Az 50 éves Carlos Checa ugyancsak a versenyzés veteránja, csak épp a motorozás világában: 12 teljes évet töltött az 500-as/MotoGP géposztályban, épp annyit, mint Heidfeld az F1-ben, a Yamaha gyári versenyzője volt, és 24 dobogós helyezést szerzett, két győzelemmel együtt. Ezután átnyergelt a Superbike-világbajnokságra, ahol 2011-ben bajnoki címet nyert Ducatival – két évvel később vonult vissza a motorozástól. A két vendégszereplő kétségkívül nagyobb figyelmet vonz majd az RX2e kategóriára, ahol Victor Vranckx bajnoki címe csak formalitás.

Az október 29-30-i verseny különlegessége az lesz, hogy a benzinmotoros Európa-bajnokságok távollétében kizárólag elektromos autók fognak versenyezni. A WRX-ben is eldőlhet a világbajnoki cím, mivel Johan Kristoffersson 41 ponttal vezeti a tabellát, és már csak 60 pont szerezhető – Barcelonában dupla fordulót tartanak, a Nürburgringen azonban csak egy versenyt.

Related posts

Leave a Comment