Érettségiző Vadkutya

Két szempontból is letette az érettségit Kis Vadkutya 2022-ben: egyrészt befejezte középiskolai tanulmányait, másrészt a tanulókategóriákat kinőve egy magasabb géposztályban folytatta. Magát is meglepve gyorsan felvette a SuperTouringCars tempóját, és már második nekifutásra dobogón végzett.

Az év a korábbi kategóriájában, a Hankook Racer Cupban kezdődött ifj. Nedecki számára, aki az előző szezon lendületét folytatva Máriapócson rögtön a dobogó legalsó fokára állt, majd Monorierdőn is bejutott a döntőbe. A következő, ismét RabócsiRingen tartott futamot azonban már új kategóriában kezdte meg.

„A szezon elején még álmomban sem gondoltam volna, hogy az évet az STC –1600-ban fejezem be. A kategóriaváltás egy kihagyhatatlan lehetőségből adódott, amiről szüleimmel és a csapatommal együtt úgy gondoltuk, hogy nem szabad elengedni. Egy 1,4 literes motorral felszerelt, 190 lóerős, szekvenciális váltós Skoda Fabiába ültem át, ami korábban cseh és szlovák futamokon szerepelt. Szokatlan volt a váltás, mivel gyorsabb és erősebb autókkal kellett megküzdeni, de a kategóriatársaktól sok segítséget kaptam, a Junior Kupa és a HRC pedig jó iskola volt. Máriapócson a döntőben már tegeződtünk a kocsival, és a negyedik helyen végeztem” – beszélt a váltásról a Vadkutya Team versenyzője.

Fuglau kimaradt, mivel egybeesett az érettségi bizonyítvány kiosztásával – a vizsgákon az ifjú Nedecki a versenyekhez hasonlóan jól teljesített –, a szezon maradék négy helyszínén azonban számos erős részeredményt és két dobogós helyezést is fel tudott mutatni.

„Nyirádon a kategória második, Kakucson pedig harmadik helyét sikerült megszerezni, de a legjobban életem első CEZ-futama emelkedik ki mindegyik közül. Hihetetlen érzés volt egy-egy előfutamban egyedüli magyarként eredményesen harcolni. Végül 25 nevezőből a 12. helyezést szereztem meg, mivel az elődöntőben megadta magát az üzemanyag-szivattyú. Nagyon várom a 2023-as szezont, hiszen a Skoda teljes revízión fog átesni a pihenőidő alatt, a csapat pedig egy fejlesztési csomagot is összeállított: mindent megtesznek, hogy jól felkészített autóval tudjak rajthoz állni. Köszönöm a Vadkutyáknak az egész éves kitartó munkát, szponzoraimnak és szurkolóimnak pedig a támogatást!”

A cikk eredetileg az Autósport évkönyv 2022-ben jelent meg.

Related posts

Leave a Comment