Eriksson az Eb első nyertese, Kárai elődöntős

A világbajnoksággal együtt Höljesben elkezdődött az Európa-bajnokság Supercar kategóriája is. A kontinensszéria csupán három fordulóból áll idén, a svéd, a lett és a belga versenyekből, így Oliver Erikssont magabiztos győzelme már most jó pozícióba helyezi a bajnoki küzdelemben.

Míg a WRX két egynapos fordulót bonyolított le, az ERX hagyományos formátumban, két napon keresztül, négy kvalifikációs futammal zajlott. Az elsőt Jean-Baptiste Dubourg, a következő hármat sorban az Olsberg MSE Ford Fiestájával Oliver Eriksson nyerte meg, akin az elődöntőben és a döntőben sem találtak fogást az ellenfelek. Jean-Baptiste Dubourg számára a köztes eredménylista második helye és második elődöntő megnyerése után nem jött össze a hétvége legfontosabb szakasza, csupán ötödik lett a fináléban, a második helyet testvére, Andrea Dubourg szerezte. Peter Hedström állt a dobogó harmadik fokára.

A magyar bajnokság greinbachi versenyét kihagyó Kárai Tamás is rajthoz állt az Európa-bajnokság szezonnyitóján, amelyen 10. helyet szerzett, a második elődöntőig jutott, ahol a hatodik pozícióban végzett új Audi S1 versenygépével.

Related posts

Leave a Comment