Harsányi: Műszaki hiba a szezonzárón

Az RXC Technics Motorsport kilencszeres magyar bajnoka, Harsányi Zoltán egészen a máriapócsi szezonzáró futamig egy komolyabb technikai problémáktól mentes évet tudhatott maga mögött a 2020-as Rallycross Országos Bajnokságban, ráadásul az addigi 4 futamon 2 dobogós helyezést is sikerült elérnie a SuperCars szokásosnál is erősebb mezőnyében, ám az évad utolsó futamán sajnos utolérte a technikai ördöge az Evo X-es Mitsubishit, így ezúttal elmaradt a jó szereplés.

„A szezon eddigi részében szerencsére nem volt olyan jellegű, komolyabb műszaki problémánk, ami miatt ne tudtunk volna felállni egy futam rajtrácsára, vagy ha volt is gond, azt mindig orvosolni tudta a csapat a következő futamra. Hihetetlenül megbízhatóan hozta az eredményeket a Mitsubishi, úgyhogy már szinte el is felejtettük, hogy milyen az, amikor a technika ördöge közbeszól, és meggátol minket a rajthoz állásban egy-egy előfutam során. Most sajnos erről kaptunk egy emlékeztetőt, mivel egy elektromos meghibásodás miatt gyakorlatilag az egész máriapócsi hétvégén két futamot tudtam teljesíteni: az első előfutamot és az elődöntőt. Ez ebben a nagyon kemény mezőnyben most túl nagy hátránynak bizonyult, úgyhogy az elődöntőben már nem tudtam annyit javítani, hogy bejussak a döntőbe” – árulta el Zoli, aki az első előfutamban a 7., az elődöntőben pedig az 5.-ről rajtolva a 4. helyen végzett.

„A technikával tehát most nem volt szerencsénk” – folytatta, „de legalább az időjárással igen, hiszen amióta a verseny véget ért, folyamatosan esik az eső. Jó, hogy ez elkerült minket, és a nézők zavartalanul élvezhették a szezonzáró futamot. Ami miatt picit aggódunk, az az, hogy az említett elektronikus meghibásodás elképzelhető, hogy főbb alkatrészeket is megkárosított, de ez majd csak a szezon végi revízió során fog kiderülni.”

A kilencszeres bajnok a balszerencsésen alakult szezonzáró ellenére összességében pozitívan értékeli a 2020-as bajnoki idényét.

„Összességében jó évünk volt. A rövid szezon ellenére kétszer a dobogóra is felálltunk, egyszer a győzelemhez is közel kerültünk, egy nem akármilyen mezőnyben, hiszen már-már egy mini Eb-nek is nevezhetnénk a magyar SuperCars jelenlegi mezőnyét. Úgyhogy nem búslakodunk. Most pihenünk egy kicsit, aztán készülünk a 2021-es szezonra, amikor szeretnénk majd ismét újult erővel támadni” – tekintett előre Harsányi Zoli.

Forrás: Harsányi Racing

Related posts

Leave a Comment