Csucsu visszatért, látott, győzött

Az előző években a vb-t és az Eb-t is megjáró Csucsu több év elteltével futott ismét teljes szezont a magyar ralikrosszbajnokság SuperCar kategóriájában, ahol rögtön bajnok is lett.

Lukács Kornél, vagy ahogy a versenyeken mindenki hívja, Csucsu több év kihagyás után tért vissza állandó jelleggel a magyar ralikrosszbajnokság SuperCar kategóriájába. A koronavírus-járvány miatt döntöttek úgy, hogy a világbajnoki és Európa-bajnoki szereplések után csak hazai futamokon állnak rajthoz, de Csucsu hangsúlyozta: a korábbi években és most is nagyon élvezte, hogy magyar közönség előtt versenyezhetett. Méghozzá nem is akárhogy, hiszen Citroenjével az öt fordulóból kettőt is meg tudott nyerni, ezzel pedig rögtön bajnok lett a csúcskategóriában! „Nagyon hullámzó évünk volt” – értékelt a versenyző.

„A harmadik versenyig nem is figyeltem az eredményeket, addig csak sodródtam az árral, és próbáltam jól érezni magam. Sajnos az előfutamokat nemigen tudtam jól teljesíteni, mindig adódtak kisebb problémák. De amikor igazán kellett, akkor az autó is odatette magát, ahogy én is. Az összes verseny jó volt, de kiemelkedik közülük az a kettő, ahol nyerni is tudtam.”

Ha pedig a ralikrossz nem lett volna elég, Csucsu a Citroen Hungáriával kötött megállapodás értelmében a ralibajnokság egyes futamain is elindult. Ebben a szakágban több év óta nem versenyzett már, így minden – beleértve a rutinos navigátort, Tóth Imrét is¬ – újdonság volt számára, de elmondása szerint az év végére már sikerült összecsiszolódniuk, amit az erős eredmények is mutattak.

Arról viszont, hogy mit tartogat számára a 2021-es esztendő, nem tudott konkrétumot elárulni: a tél során dől majd el, milyen szakágban és hol fog indulni, mindenesetre szeretne újra nemzetközi porondon, akár például az Eb-n versenyezni.

A cikk eredetileg az Autósport évkönyv 2020-ban jelent meg.

Related posts

Leave a Comment