Ekström kipróbálja magát a Dakaron is

Idei fő ellenfeléhez, Johan Kristofferssonhoz hasonlóan Mattias Ekström is részt vesz az Extreme E első szezonjában. Felkészülésként pedig rajthoz áll egy bakancslistás versenyén, a Dakar Ralin.

A 42 éves svéd az X-Raid színeiben vesz részt a január 3. és 15. közti versenyen, de nem az autós, hanem az SxS kategóriában: a Yamaha YXZ1000R prototípust vezeti, melyet belépőszintként fejlesztenek maratoni terepralikra. Az egyszeres ralikrossz-világbajnok és kétszeres DTM-bajnok Ekströmnek Emil Bergkvist, korábbi junior ralivilágbajnok navigál.

„Mindig álmunk volt, hogy egyszer vezessünk a Dakaron. Rengeteg különböző versenyen indultam már életem során. A legjobb pedig, amit tehettem, az volt, hogy Svent (Quandt, az X-Raid csapatfőnöke) kérdezem meg, akit körülbelül húsz éve ismerek” – kommentálta a bejelentést Ekström. „Végre sikerült összeraknunk a büdzsét, ami az SxS kategóriában versenyzéshez kell, az X-Raid projektje pedig jó kiindulása alap. Nagyon várjuk a 2021-es Dakart, ami tökéletes felkészülés lesz az Extreme E szezonjára is, amely szintén Szaúd-Arábiában indul. Homokban, dűnéken én még sosem versenyeztem.”

Related posts

Leave a Comment