Csucsu visszatérne a WRX-be

A 2020-as magyar ralikrosszbajnoknak, Lukács Kornélnak nagy tervei vannak: jövőre újra rajthoz állna az Európa-bajnokságon, melyet jól ismer, sőt a világbajnokságon is.

Csucsu jól ismeri a ralikrossz nemzetközi színterét: 2016-ban és 2018-ban az Európa-bajnokságon versenyzett Supercarral, 2017-ben pedig a világbajnokságon egy Kia Riót vezetve. Barcelonai 16. helyezésével ő lett az első magyar versenyző, aki pontot szerzett a WRX-ben. 2019-ben a TitansRX sorozat állandó mezőnyéhez tartozott, tavaly azonban kizárólag idehaza versenyzett, főként a koronavírus miatt.

A 29 éves versenyző a ralikrossz-ob-n és rali-ob-n is teljes évet futott, emellett pedig gokartozott is. RX-es szezonja a lehető legjobban alakult, a Citroen DS3-mal megszerezte a Supercar bajnoki címét az elmúlt évek legerősebb mezőnyében. Az eredmény feltüzelte, így 2021-ben újra nemzetközi porondon bizonyítana.

„2020-ban az egy hétvégére esett rali és ralikrossz versenyeknél a ralikrosszt választottam, hogy megszerezhessem a bajnoki címet. Ezen felbuzdulva szeretnék újra nemzetközi vizekre evezni és újra nemzetközi mezőnyben megmérettetni magam. Már felvettem a kapcsolatot a potenciális csapatokkal, szeretnék Eb-n indulni, és vb-futamokban is gondolkodom” – nyilatkozta Csucsu. Hozzátette, az elektromos irány felé is kacsintgat, a Manfred Stohl-féle villanyautót már tesztelte is.

Related posts

Leave a Comment