Végigment első Dakarján Ekström

A ralikrossz-világbajnok és kétszeres DTM-bajnok teljesen új kihívással kezdte a 2021-es szezont: először vett részt a Dakar Ralin. A svéd Emil Bergkvist navigálásával a Light Prototypes kategóriában vezetett egy Yamaha YXZ1000R prototípust az X-raid színeiben.

A Dakar még egy ennyire tapasztalt versenyzőnek is nagy falat, amit bizonyít, hogy Ekström nem az élmezőnyben szerepelt, a kéthetes maraton valódi túlélőtúra volt számára eltévedésekkel, defektekkel, műszaki hibákkal. A svédet az összetettben nem is értékelték, mert feladott egy napot, de a szabályok értelmében részt vehetett a többi szakaszon is. Legjobb részeredménye 11. helyezés volt. Ő így értékelte az első Dakar tapasztalatait:

„Nem szereztünk trófeát. Nem tudtunk rajthoz állni és célba érni minden szakaszon. Nem rögzítettünk és posztoltunk minden történést. Nem töltöttünk egy éjszakát a sivatagban. Nem nyertünk egy szakaszt sem. De Emil és én beleadtunk apait-anyait, és mindketten sokat tanultunk, kemény leckék által, a Dakar Raliról!” – írta a közösségi médiában Ekström, akinek következő kihívása az Extreme E lesz.

Még egy ralikrosszos kötődésű nagy név volt a versenyen, a kétszeres WRX-futamgyőztes – és persze kilencszeres ralivilágbajnok – Sebastien Loeb autóval. Rá is alaposan rájárt a rúd, egyszer nyolc órát vesztegelt a sivatagban, végül a nyolcadik napon feladta a versenyt.

Related posts

Leave a Comment