WRC-futamon csap össze a két WRX-bajnok

Egy év kihagyása után a Ralikrossz-vb 2020-as szezonjának főszereplője volt Johan Kristoffersson és Mattias Ekström, akik ezúttal a WRC második fordulóján, Finnországban, az Arctic Ralin csapnak össze. Mindkettőjüknek van bőséges tapasztalata raliban, de először versenyeznek együtt.

A 2016-os világbajnok, Mattias Ekström egy Skoda Fabia R5-tel, a WRC-3 kategóriában indul a február 26-28-i Arctic Ralin, Emil Bergkvist navigálásával, akivel a januári Dakar Ralin is egy párost alkottak. Ekström pályafutása korábbi szakaszában sokszor ralizott, de utoljára 2006-ban szerepelt vb-futamon.

A háromszoros bajnok Johan Kristofferssonnak jóval frissebb tapasztalatai vannak: az előző öt évből öt WRC-indulás áll a neve mellett, elsősorban a Svéd Raliról. Természetesen egy Volkswagen Polo R5-tel fog versenyezni Patrik Barth társaként, ugyancsak a WRC-3 kategóriában, azaz közvetlenül Ekström ellen.

Ez lesz a páros első, de korántsem utolsó csatája idén: az Extreme-E első szezonjában mindketten rajthoz állnak, remélhetőleg pedig a WRX-ben is viszontlátjuk mindkettőjüket.  

Related posts

Leave a Comment