Ekström nyerte a bajnokok ralis összecsapását

WRC-futamon állt rajthoz a ralikrossz két világbajnoka, Mattias Ekström és Johan Kristoffersson. A svédek első közös raliversenyén előbbi került ki győztesen, habár a részeredmények alapján Kristoffersson gyorsabb volt.

Mattias Ekström és Emil Bergkvist 5., Johan Kristoffersson és Patrick Barth 10. helyen zárta a WRC3 kategória értékelését az Arctic Rallyn. A 2016-os WRC-bajnok, Ekström megújult csapata, az EKS JC színeiben csupán 2 perc 34 másodperccel maradt el a győztes Teemu Asunmaától a Skoda Fabia R5 Evóval, míg a Volkswagen Polo GTI R5-tel induló Kristoffersson hátránya több mint 10 perc volt.

A számok azonban ebben az esetben csalókák: a háromszoros világbajnok Kristofferssonnak volt vezetői hibája, a második napon a hófalba csúszott. Szakaszeredményei alapján ő volt gyorsabb, az utolsó két gyorsaságit (köztük a pontokat érő Power Stage-t) a 2. helyen zárta. Ekström legjobb részeredménye 3. helyezés volt a 6. szakaszon.

Persze az is árnyalja a képet, hogy Ekström 15 éves kihagyás után, 2006 óta először indult WRC-n, míg Kristoffersson az elmúlt években résztvevő volt, főképp Svédországban, és a WRC-3 és WRC-2 értékelésben is állt már a dobogó harmadik fokán.

Az Arctic Rallyt összetettben Ott Tanak (Hyundai) nyerte Kalle Rovanpera (Toyota) és Thierry Neuville (Hyundai) előtt.

Related posts

Leave a Comment