Kristoffersson első, Hansen második az Extreme-E első versenyén

Remekeltek a WRX-esek a világsztároktól népes új elektromos sorozat első futamán: a különleges helyszínen, a szaúd-arábiai sivatagban a Kristoffersson–Taylor páros győzött, a Hansen–Munnings duó előtt.

A világbajnokokat kétségkívül segítette, hogy a terepen megrendezett Extreme-E futam lebonyolítása a ralikrosszra emlékeztetett leginkább: a köridőt mérő kvalifikációk után az autók fej fej mellett harcoltak az elődöntőkben és a döntőben.

A kilenc csapatot egy férfi és egy női pilóta párosa alkotta, Johan Kristoffersson és Molly Taylor pedig már a két időmérő alapján is leggyorsabb volt, de büntetés miatt hátrasorolták a Rosberg X Racing duóját a harmadik helyre, Sebastien Loeb és Cristina Gutierrez (X44), valamint Carlos Sainz és Laia Sainz (Sainz XE Team) mögé.

Kristofferssonék visszavágtak az első elődöntőben, ahol a kvalifikáció három leggyorsabbja feszült egymásnak, majd a döntőt szintén megnyerték fél perces előnnyel a kvalifikáción negyedik Timmy Hansen és Catie Munnings (Andretti) előtt. Loeb – aki szintén a WRX-es múltú nagyágyúk közé tartozik – és Gutierrez álltak a dobogó legalsó fokára.

Nem volt ilyen szerencsés hétvégéje a harmadik ralikrossz-világbajnoknak, Mattias Ekströmnek (Abt Cupra). Szombaton csapattársa, Claudia Hürtgen törte össze súlyosan az elektromos SUV-t, majd miután hősiesen újraépítették az autót, ütközés miatt estek ki a Shootoutban: a hetedik helyen értékelték őket.

Related posts

Leave a Comment