Kiütötték Bészit a dobogós helyről

Idén visszatért a SuperTouringCars +2000 kategóriába a géposztály 2018-as bajnoka, Szikszai Bészi. Az első két verseny azonban nem alakult optimálisan a BMW-s versenyző számára, Máriapócson hiába harcolta ki a döntő pole-pozícióját, végül csak negyedik hellyel távozott. Bészi beszámolója a balszerencsésen végződő versenyhétvégéről:

„Bizakodóan vártuk a máriapócsi hétvégét, hiszen ez az a verseny ami mondhatni hazai pályán zajlik számunkra, ismerjük minden kanyarját, rengeteget teszteltünk már rajta, és sok szép sikert értünk már el itt. Az autón a kakucsi madmax hétvége után elvégeztük a szükséges javításokat és változtattunk a beállításokon is a siker érdekében.

Ennek megfelelően kezdetben terveink szerint alakult minden, hiszen jó tempót tudtunk autózni és vezettük a kategóriánkat az első nap után, így jó előjelekkel várhattuk a folytatást. A verseny második napján is minden úgy történt, ahogy azt elterveztük és a döntő első rajtkockájából vághattunk neki a végjátéknak! A rajtot az erős ellenfélnek ígérkező, mellőlünk elrajtoló lengyel Pawel Melon kiválóan kapta el és sikerült is elsőként ráfordulnia a széles ívre.

Nem lett volna ezzel minden veszve, mert tudtuk, hogy a hétvégi tempónkkal képesek lehetünk megfogni a lengyel srácot. Erre azonban már sajnos gondolni sem volt időnk, hiszen rögtön az első kanyarkombinációban hátulról belénk jött a profik között első évét töltő, amatőrből átruccant kategóriatársunk, aki ismét nem találta meg a fékpedált, és akárcsak a kakucsi versenyen, itt is sikerült minket kiforgatnia a második helyről. Ennek köszönhetően bár mindent megtettünk, még a döntő leggyorsabb körét megfutva is csak a 4. helyen sikerült zárni a versenyhétvégét.

Csalódottak vagyunk, hiszen amellett, hogy az autó ismét viharvert, minden bizonnyal egy újabb dobogós helyezést vesztettünk el az incidens által. Szerencsére azonban a hétvégén a kvalifikációs futamokon szorgosan gyűjtögettük a pontokat, így az egész versenyt nézve mi zártunk a pontverseny élén a kategóriában. Ezzel a bajnokságban két futam után második helyen állunk a ponttáblázaton, 8 ponttal lemaradva Vámosi Tibitől.

Köszönjük mindenkinek, aki szurkolt nekünk és kilátogatott Máriapócsra, remek volt újra nézők előtt autózni! Folytatás augusztusban Ausztriában, Greinbachban!”

Related posts

Leave a Comment