Ekström csapatához igazolt Kristoffersson

Váratlan versenyző-csapat kombinációt jelentettek be a Ralikrossz-világbajnokságon: a sorozat háromszoros bajnoka, Johan Kristoffersson, akinek szereplése eddig bizonytalan volt, az EKS JC színeiben folytatja, azaz a korábbi nagy rivális, Mattias Ekström istállójánál, Audival. A JC az előző év csapatvilágbajnoka, így a kombináció toronymagas favoritnak számít.

Johan Kristoffersson pályafutása eddig a Volkswagennel kötődött össze: 2017-ben és 2018-ban gyári versenyzőként szerezte első két világbajnoki címet, 2020-ban a családi csapattal, a Kristoffersson Motorsporttal a harmadikat. 2021-es címvédő szezonját azonban ő maga nevezte bizonytalannak, mivel a hátteret a fejlesztés nélküli Polóval nem érezte elég versenyképesnek.

A 24-szeres futamgyőztes végül megtalálta a lehető legversenyképesebb opciót: az EKS JC csapatot, amely a Mattias Ekström-féle EKS és a 2020-as csapatbajnok, a Team JC – amelynek maga Ekström volt egyik versenyzője – összeolvadásából jött létre. A svéd egy legújabb generációs Audi S1 EKS RX quattrót vezethet, csapattársa pedig a belga Enzo Ide lesz a július 23-24-én Barcelonában induló szezonban. A Red Bull formájában egy értékes új szponzorra is szert tett.

„Először is, nagyon boldog vagyok, hogy a WRX teljes szezonjában részt vehetek, ráadásul egy új csapattal, amely új kihívást jelent számomra” – kommentálta a bejelentést Kristoffersson. „Az EKS JC tudja, hogyan kell versenyeket és bajnoki címeket nyerni, első két tesztnapunk során pedig láttuk, hogy tanulhatunk egymástól. Joel Christoffersson és az egész csapat nagyon szenvedélyes és motivált, hogy sikerüljön megvédeni egyéni bajnoki címem, Enzóval pedig a csapatbajnokságot is.”

Furcsa helyzet, hogy Kristoffersson egyik főnöke Mattias Ekström lesz, aki mindhárom évben második lett a bajnokságban, mikor honfitársa vb-címet nyert, tehát joggal nevezhető pályafutása legnagyobb riválisának. (A másik főnök Christoffersson, aki ténylegesen viszi a csapatvezetői feladatokat.)

„Ha nem tudod legyőzni, egyesítsd vele erőid – ilyen egyszerű!” – mondta Ekström. „Sok nagy csatát vívtam Johannal, és azt hiszem, mindenki egyetért velem abban, hogy egyedülálló képességei vannak. Számomra tökéletesen illik az EKS JC 2021-es szezonjához, amely során a cél újra a csapatok és versenyzők bajnoki címe lesz.”

Related posts

Leave a Comment