Nyirádon ér véget az idei Ralikrossz-ob

Sikerült pótlást találnia az elmaradt fuglaui verseny helyére, mégpedig egy rendkívül népszerű helyszínt: a Nyirád Racing Center visszakerült a hazai ralikrossz-versenynaptárba, november 5-7-i időponttal.

Nyirádot senkinek sem kell bemutatni, aki kedveli a ralikrosszt: a Vörös Katlan korábban a Ralikrossz Európa-bajnokságot is fogadta, a hazai sorozatnak pedig utoljára 2018-ban volt versenye a pályán.

„A nyirádi pályának ugyanis új tulajdonosa van, és az első megbeszélés alapján az idén szeretnék megtartani az úgymond “bemutatkozó” versenyt” – olvasható a szakági tájékoztatóban. „Mivel felújításokat is terveznek a pályán, és a nemzetközi versenynaptárra is tekintettel kell lenni, így nem volt sok mozgástér. De sikerült időpontot találni. Az Országos Rallycross Bajnokság záró fordulója 2021. november 5-7-én lesz a Nyirád Racing Centerben. A következő évről pedig egyelőre csak annyit, hogy a tulajdonos szándéka szerint úgy a rallycross, mint az autocross visszatér a vörös katlanba.”

Hat helyett így az eredeti terveknek megfelelően hét állomásból áll a hazai szezon, amely a hosszú hétvégén folytatódik az ausztriai Greinbachban: szeptemberben Kakucson és Máriapócson, októberben a Slovakia Ringen tartanak versenyt, végül novemberben Nyirádon zárul az évad.

A Ralikrossz-ob új 2021-es versenynaptára:

1. KakucsKakucs Ringmájus 7-9.
2. MáriapócsRabócsiRingmájus 23-24.
3. GreinbachPS Racing Centeraugusztus 20-22.
4. KakucsKakucs Ringszeptember 10-12.
5. MáriapócsRabócsiRingszeptember 25-26.
6. DunaszerdahelySlovakia Ringoktóber 15-17.
7. NyirádNyirád Racing Centernovember 5-7.

Related posts

Leave a Comment