WRX: Újabb Hansen 1-2, Szabó Krisztián ötödik

A ralikrossz „Mágikus Hétvégéjén”, Höljesben folytatódott a világbajnokság. A mezőny állandó magyar résztvevője szinte minden felvonásban az első négy között végzett, miközben a háromszoros bajnok az elődöntőben műszaki hiba miatt kihullott.

A négy kvalifikációs futamon a következő erőviszonyok rajzolódtak ki: hazai pályán Johan Kristoffersson és Timmy Hansen tűnt a legerősebbnek, előbbi kétszer is az első helyen zárt, utóbbi egy első és három második helyet gyűjtött. Kevin Abbring meglepetésre megnyerte a Q3-at a Renault Megane-nal, de erősen kezdett Szabó Krisztián is, aki egy harmadik és két negyedik helyet mutatott fel a Hyundaijal. Így a köztes eredménylista a következőként nézett ki: Timmy Hansen szerezte a maximális pontot Kristoffersson és Abbring előtt, Szabó pedig negyedik helyen jutott tovább az elődöntők körébe.

Az első elődöntő ágán papírforma szerint Hansen és Abbring lett az első és második, rajtuk kívül Juha Rytkönen jutott tovább, a másodikban viszont dráma történt: törött kardántengely miatt Kristoffersson kiesett az élről, így számára itt véget ért a mágikus svéd hétvége. Kevin Hansen viszont nyert a harmadik rajtkockából, Szabó második lett, Enzo Ide pedig harmadikként ért célba. Negyedik lett a WRX-hétvége másik magyar résztvevője, Mózer Attila: a végeredmény őt 10. helyen értékelte, és 10 pontot gyűjtött a világbajnokságban a Ford Fiestával.

A döntő újabb kettős Hansen-győzelmet hozott, csak éppen fordítva, mint Barcelonában: a pole-pozíciót Timmy Hansen fordította győzelemre öccse előtt. A hétvégén megtáltosodó Kevin Abbring lett a harmadik. Enzo Ide negyedik lett, megelőzve Szabó Krisztiánt, akinek a futamon ötödik hely jutott a remélt dobogó helyett, az összetettben viszont feljött a harmadik helyre a két Hansen mögé!

A bajnokság így fest két verseny után: 1. Timmy Hansen 57 pont; 2. Kevin Hansen 51 pont; 3. Szabó Krisztián 40 pont; 4. Kevin Abbring 37 pont; 5. Johan Kristoffersson 37 pont.

Related posts

Leave a Comment