Kiszáll az idei szezonból Bészi

A SuperTouringCars +2000 élmenője nem ralikrosszozik többet 2021-ben. Az ok egyéb elfoglaltságai és az egyik vetélytárs. Szikszai Bészi idén raliversenyeken fog indulni.

 Az STC +2000 kategória 2018-as magyar bajnoka idén kihagyás után tért vissza a kategóriába. A szezonkezdet nem volt optimális, Kakucson és Máriapócson is lemaradt a dobogóról két negyedik hellyel, bár az utóbbi versenyen az előfutamok összesítésében még ő volt a leggyorsabb. Greinbachból viszont már hiányzott a BMW M3, és a folytatásban sem láthatjuk.

„Hosszas tanakodás után úgy döntöttem hogy az előttünk levő versenynaptár sűrűsége, illetve a rengeteg céges, illetve magánéleti teendőim miatt elengedem a rallycross bajnokságot az idei évre” – olvasható a Bészi RX Facebook-oldalon. „Döntésemhez nagyban hozzájárult a tény hogy az eddigi rallycross futamokon sajnos egy olyan amatőr kolléga csatlakozott a kategóriánkhoz, aki képtelen betartani a szabályokat, illetve a balesetveszélyes helyzetek esélye többszörösére növekedett. Az anyagi károkról nem is beszélve. Így ezeket mérlegelve az év hátralevő részében inkább visszatérünk a rally világába. Pár tesztverseny után a Rally Legend valamint a Rally Hungary kerül a figyelmünk középpontjába amely versenyeken mindenképp tervezzük az indulást.”

Related posts

Leave a Comment